Av: Jesper Walfridsson
Datum: 2023-12-13

New Holland uppdaterar utbudet av rundbalspressar med fixkammare inför 2024

New Holland uppdaterar utbudet av rundbalspressar med fixkammare inför 2024
  • Fristående och kombiversioner av Roll Baler 125 har uppdaterats
  • Ny design med ett uppdaterat utseende, nya dekaler och färgscheman
  • Ökad inmatning, bättre hållbarhet, minskat rengöringsbehov

Mot bakgrund av den uppdaterade designen av New Hollands fristående och kombinerade Roll Baler 125 med fixkammare inför 2024 finns ett antal förbättringar som ska garantera hög produktivitet och användarvänlighet. Pressarna, som producerar balar med höjden 1,25 m och bredden 1,22 m från en 2,3 m dubbelkampickup med fem pickupaxlar, 470 mm inmatningsrotor, CropCutter™ med 20 knivar och 18 rullar, drar nu nytta av kedjedrivning av högre kvalitet på viktiga ställen som inmatningsrotor och balkammare, för bättrehållbarhet och ökad effekt för krävande grödor och en längre livslängd.Transmissionsvinkeln har optimerats för att maximera kraftöverföringsaxelns livslängd, medan det nu finns ett nytt kraftuttag på 1 000 varv/min på både fristående modeller och kombimodeller.

För att förbättra materialflödet genom den 1 200 mm breda Hardox-inmatningsrotorn med en fingertjocklek på 10 mm, har en skrapa monterats för att minimera ”bakmatningen” och minska energiförbrukningen.

Kroge og fjedre i ballekammerets bagklap har fået en ny placering, og det er med til at reducere rengøringstiden, da ophobningen af afgrøde og støv mindskes Krokar och fjädrar på balkammarens baklucka har fått nya placeringar för att minska tiden som krävs för rengöring då ansamlingarna av material och damm minskas. På kombimodeller förhindrar förbättringarna att ansamlingar bildas kring hydraulslangar och minskar ansamling av damm runt rullkedjorna.

Maskinens övergripande hållfasthet har förbättrats på kombimodellerna genom att använda avancerade svetsprocesser och förlängda förbindelsesplåtar mellan press och inplastare, och det finns nu smörjbara bussningar på bakluckans lås på båda Roll Baler 125-modellerna. Hållbarheten för det sänkbara golvet har förbättrats med en ny bussning för vridpunkten.

På båda maskinerna har arbetshastigheten ökat med upp till 40 % snabbare öppningshastighet för bakluckan. Kvartsvarvs-balutmatningsfunktionen drar nytta av en uppdatering, inklusive en starkare gasdämpare, för att minska den manuella kraft som behövs vid skiftning mellan arbets- och transportlägena.

”I över fyrtio år har New Holland producerat de bästa pressarna, och Roll Baler drar nytta av denna långa expertis. De är kända för att leva upp till kundernas behov och leverera branschens bästa balar” säger Laurent Libbrecht, Head of Crop Production and Hay & Forage, New Holland Agriculture. ”Med denna nya uppdaterade version ger vi kunderna en ny, mer hållbar och mer tillförlitlig produkt för att öka produktiviteten.”

Carlo Lambro, Brand President New Holland Agriculture säger: ”Det nya utseendet på våra pressar är i linje med en övergripande uppdaterad design som vi kallar ”Inspired by Nature”. Det ger hela utbudet en modernare känsla, i linje med varumärket New Holland, som alltjämt är jordbruksspecialisten; ett komplett utbud som drivs av innovation, ny teknik för jordbruket med en ledande ställning inom hållbarhet. Vi ville att det nya utseendet skulle återspegla allt detta, utan att glömma att produktuppdateringarna inte bara handlar om design, utan även om teknik och effektivitet.”

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram