Kategori:
Av: Jesper Walfridsson
Datum: 2023-09-06

Case IH Puma 260 AFS Connect

caseih puma afs connect 260 1022 at dscf1418 111
Case IH Puma 260 AFS Connect

För att nämna några saker som är helt nytt för Puma 260 så är det framför allt den nya hytten som enligt Case IH blir marknadens tystaste hytt med en ljudnivå på endast 66 dBA. Andra förändringar är exempelvis ny fram- och bakaxel (heavy-duty), delvis nydesignad utvändigt, en högre bruttovikt (15 000 kilo), större bakhjul som standard (710/70 R42), 15 procent större dieseltank och ett nyutvecklat fjädringssystem som synkar hyttfjädring, framaxelfjädring och lyftarmsfjädring för bästa möjliga komfort.

Case IH PUMA 260 hytt
Case IH Puma 260 med marknadens tystaste hytt

Den nyutvecklade hytten påminner om Optum- och Magnumseriens hytter men är utvecklad för Puma. Hytten har fått ett modernare utseende med en stor avlång skärm i A-stolpen där all viktig information visas såsom hastighet, varvtal, bränslemängd och så vidare. I armstödet finns allt viktigt samlat nära till hands, körspaken har alla väsentliga funktioner på sig och andra funktioner finns en tumme bort.

CASE IH PUMA 260 i fält
Case IH Puma 260 AFS Connect

AFS Connect  

AFS Connect är Case IH:s system som ger servicepersonalen möjligheten att följa varje traktor live, se eventuella felkoder och kunna hjälpa kunden utan att vara på plats. Detta system är inget nytt men kommer att finnas på Puma 260 också. Fördelarna är många:

Servicepersonalen kan se alla funktionsinställningar som är inställda och på så vis hjälpa kunden att klicka sig fram till rätt funktion och inställning utan att vara på plats. Skulle det dyka upp felkoder på traktorn, kan man ifrån verkstaden se vad som är fel och på så vis ta med sig rätt delar på en gång. Det gör arbetet både tids- och kostnadseffektivt.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram