Kategori:
Av: Jesper Walfridsson
Datum: 2024-02-19

Kundreportage Dale Entreprenad - Case IH Puma 240 CVX

Har man åtaganden i snösvängen gör man rätt i att välja en Case IH Puma 240 CVXDrive. Det har man gjort på Dale Entreprenad som har vinteruppdrag åt Uppsala kommun. En steglös transmission gör arbetet smidigare och mindre tröttande för föraren när det är som mest bråttom.

Caseihpuma

Snöröjningen i Uppsala denna vinter kom igång i mitten av november och då var även Dale Entreprenad i gång.

– Det har gått bra hittills och vi har kört några omgångar nu, med plogning och sandning. Allt funkar fint och det rullar som planerat, säger Daniel Karlsson på Dale Entreprenad.   

Dale Entreprenad har i år fem ekipage i snösvängen i Uppsala. Man kör med två Case IH Puma 240 CVXDrive, en traktor av annat märke samt två hjullastare. Arbetet består av att ploga och sanda dels bostadsgator, dels fastigheter, och det är ibland lite utmanande.

– Vi är alltid i vägen, vi är alltid för sent på plats. Alla har alltid fått mer snö än grannen och alla vet hur man ska göra, men inte vi. Det är sällan vi får beröm, säger Daniel och tillägger att även Uppsala kommun ställer krav på dem som kör, till exempel får maskinerna vara högst åtta år gamla.

Här passar Daniel Lilja på Case IH på att ge en stor eloge till alla som kämpar på i snösvängen.

– Jag uppskattar verkligen dem som jobbar med snöröjningen och det borde fler av oss i allmänheten göra. Det är problematiskt i storstäderna, de är alltid i vägen, det är trångt och rörigt, men de som kämpar dag och natt med att röja snö och att sanda gör riktiga hjälteinsatser, säger Daniel Lilja.

Bra maskiner hjälper upp när allmänheten inte är så positiv och Daniel Karlsson på Dale Entreprenad är väldigt nöjd med sina två Case IH Puma 240 CVXDrive. Den steglösa transmissionen är en av fördelarna med dem. Daniel har dessutom en tredje Puma 240 CVXDrive som används för andra arbetsuppgifter. Och, i år väntar han på ännu en Puma 240 CVXDrive, med den nya hytten. Det är ett bra bevis på att han är nöjd med sina Case IH-traktorer och CVXDrive-transmissionen.

– Jobbar man med snöröjning är steglös transmission ett bra val, det är bekvämt att inte behöva växla. Man ställer in lämplig hastighet, från exempelvis noll till 20 kilometer i timmen och reglerar körhastigheten med körpedalen eller körspaken, sen är det bara en knapptryckning när vi ska upp i transporthastighet, säger Daniel.

Daniel menar att man blir mindre trött eftersom man inte behöver växla, det är bara att gasa och bromsa, välja fram eller back, samt styra snöbladet.  Han vill inte ha någon annan transmission till detta jobb, CVXDrive-transmissionen är det bästa man kan ha till alla typer av entreprenadjobb och den är bra även till transportarbete

För Daniel är det viktigt att ha ett bra samarbete med sin återförsäljare och han berömmer Traktor Nord.

Caseihpumatraktornord

–  Samarbetet med Traktor Nord fungerar väldigt bra, framförallt med min säljare Bengt Andersson. Det är en fördel att han själv är bonde, han förstår vad vi pratar om, både när det är dags för köp av nya maskiner och om det skulle uppstå problem. Han är helt enkelt med i matchen, säger Daniel.

Daniel nämner även att verkstaden fungerar väldigt bra. Dale Entreprenad är helkunder hos Traktor Nord. De kör inte bara deras märken, Traktor Nord gör även all service på maskinerna. Även reservdelsavdelningen fungerar bra och det är en bra organisation.

– De är lätta att ha att göra med, det är en stor fördel, tycker jag. Det finns alltid gott om grejer hemma, skulle jag akut behöva ett nytt snöblad finns det oftast hemma för direktleverans. Dom har mycket på lager och det är något jag uppskattar eftersom det blir lite akut ibland, säger Daniel, som syns på bilden nedan tillsammans med sonen Hugo.

Daleentreprenadgard

Daniel tycker även att Traktor Nord ställer upp på ett bra sätt när problem har dykt upp och att de har kundernas nöjdhet i fokus. Daniel vill även passa på att ge en eloge till mekanikern Tomas Dannberg som gör ett väldigt bra jobb med att färdigställa de högt utrustade Case IH-traktorerna med extraljus och ljusdioder.

Det är inte bara Traktor Nord Daniel är nöjd med, utan även Case IH. 2011 köpte han sin första Case IH traktor och hittills har han köpt sju traktorer av detta märke. 2022 köpte han två Puma 240 CVXDrive och i år är det alltså dags för ännu en.  Daniel köper alltid sina traktorer med extra belysning och svartlackade fälgar. 2022 valde han att få den ena traktorn med speciallack. Han ville ha traktorn klarlackad, så att den är lättare att hålla ren och står emot syra från ensilering, salt och annat. Då visade det sig att det var bara lite dyrare att samtidigt välja metalliclacken ”candy red”, vilket Daniel bestämde sig för.

Puma240cvx

– Det var kul att prova något annat och att ha en traktor som inte ser ut som alla andras, säger Daniel.

Daniel har sin egen ”look” på maskinerna, samtliga traktorer och även hjullastaren har svarta fälgar, oavsett vilket varumärket är. Det är inte bara för att få ett mer iögonfallande intryck av maskinerna som Daniel väljer att extrautrusta dem.

– Med våra extrautrustade traktorer är det lättare att få bra folk att köra och att ställa upp på långa arbetspass, säger Daniel.

I företaget kör man även mycket vallskörd med sina tre självgående exakthackar. Vallskörden är huvudsysslan på sommaren, man hackar, transporterar och packar ensilage. Dessutom kör man även sväm med egen tunna.

I företaget finns även en grävmaskin med vilken man gräver bland annat elkabel. Grävningen är ett bra komplement på vår, höst och vinter.  På våren kör man även en del sandsopning.

I företaget finns tre fast anställda på heltid. Dessutom hyr man in F-skattare vid behov. När det är som mest att göra är man upp till tio man som jobbar i företaget.

Vill även du köra Case IH Puma i snösvängen, eller annars? Kontakta oss på Traktor Nord din Case IH-återförsäljare för att få veta mer, eller läs mer här: Puma AFS Connect™-serien | Case IH

TraktorNord Logo Neg
Org: 556782-9345
Fakturaadress:
Lövstalöt, 755 93 Uppsala
Uppsala -
018-18 30 80
Västerås -
021-15 16 00
Nykvarn -
08-50 66 57 00
Falun -
023-331 90
Vingåker -
0151-75 07 00
Storvik -
026-420 17 17
Forsbyboda -
0581-703 10
Vingåker -
0151-137 37
Storvik -
0290-317 18
Copyright © 2024 All Rights Reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram