Kategori:
Av: Jesper Walfridsson
Datum: 2023-09-04

Nya Case IH Optum 340 AFS Connect

caseih optum 340 cvxdrive 0721 at a7402144 ret 11

Case IH Optum 340 CVXDrive med AFS Connect™ levererar upp till 340 hk / Uppgraderad CVXDrive transmission tillhandahåller förbättrad prestanda och pålitlighet / Fem år med AFS Connect Advanced telematikpaket / Tre års Safeguard Connect paket / Ny, rymligare och fjädrad hytt som är en av de tystaste på marknaden.Case IH tillgodoser den växande marknaden för mångsidiga och starka traktorer genom att nu lansera en ny flaggskeppsmodell i Optum-serien på 340 hk. Traktor maximerar det prisbelönta Optum-konceptet med en design med hög effekt och låg vikt som kan ökas efter behov. Trots flera förbättringar är Optum 340 CVXDrive med AFS Connect™ inte tyngre än de befintliga 300- och 270-modellerna, men den ger mer kraft, optimal produktivitet och god mångsidighet.

Optum 340 CVXDrive tillverkas på Case IH:s fabrik i St Valentin, Österrike, enligt stränga kvalitetsstandarder och är idealisk för drag- och kraftuttagsarbeten, från jordbearbetning och sådd till vallskörd och transport. Den levererar de högsta nivåerna av komfort och prestanda och har nu en av de tystaste hytterna på marknaden och en rad avancerade tekniker som endast finns tillgängliga från Case IH, inklusive fem års AFS Connect avancerad telematik. Detta ger ytterligare fördelar tack vare AFS Connect-portalen, som ger möjlighet till uppkopplade tjänster under en längre period.

Perfekt förhållande mellan vikt och effekt
Dr. Solveiga Kalinauskaite, Product Marketing Manager, säger: “Optum 340 CVXDrive, vår nya toppmodell i detta segment, möter på ett perfekt sätt kraven hos de stora lantbruken och maskinstationerna som behöver en traktor med ett högt effekt-till-vikt förhållande som ger den mångsidigt som krävs när arbetsuppgifterna är många.”

Hjärtat i Optum 340 CVXDrive är den sexcylindriga FPT-motorn på 6,7 liter och som följer avgaskraven för Steg V. Den levererar effekt och vridmoment för krävande arbete i fält och på väg. Traktorn är utrustad med det väldigt effektiva och väl beprövade avgasefterbehandlingssystemet Hi-eSCR2 och Automatic Productivity Management (APM) vilket optimerar CVXDrive-transmissionen och motorvarvet för att passa det effektbehov som krävs.

För att kunna leverera bättre prestanda, produktivitet och effektivitet medan man bibehåller pålitlighet och slitstyrka har Case IH utrustat Optum 340 CVXDrive med en uppgraderad CVXDrive-transmission vilken innefattar förbättringar på hydrostatenheten och styrmjukvaran, drivlinekomponenter, bakre differential och bakre kraftuttag. Dessutom finns ett nytt externt vevhusventilationsfilter som minskar servicetiden. För att öka mångsidigheten och kompatibiliteten i det dagliga arbetet, kan standard ISOBUS Klass 3 uppgraderas till Tractor Implement Management (TIM), det senaste traktor/redskapskommunikationsprotokollet, vilket gör att certifierade redskap automatiskt kan styra specifika traktorfunktioner.

Optum 340 CVXDrive, har precis som de nuvarande 300 och 270 modellerna en stor bränsletank på 630 liter, vilket gör att man får fler timmar i fält, precis som med det klassledande serviceintervallet på 750 timmar. Den nya modellen erbjuder 27 hk eller nio procent mer effekt än Optum 300 CVXDrive, medan max vridmoment är 1 398 Nm vid 1 400 rpm, jämfört med 1 282 Nm vid samma motorvarv för den mindre modellen.

Den kraftfulla bakre trepunktslyften kan lyfta 11 058 kg medan frontlyften har en maxkapacitet på 6 016 kg. Framtill finns ett kraftuttag med två hastigheter medan det bakre har fyra, vilket ytterligare förbättrar traktorns mångsidighet. Optum 340 CVXDrive tillhandahåller på så sätt högre prestanda samtidigt som pålitlighet och hållbarhet bibehålls.

Hytt i toppklass
Den nya rymliga hytten ger komfort som är bäst i klassen och den är väldigt tyst, endast 66 dB(A). Som förare kommer man att uppskatta den enastående runtomsikten, klädsel i högsta kvalitet, bilstandard när det gäller passform och finish, plus en hög utrustningsnivå som innefattar en nyckelbricka för nyckellös hantering.

Hyttens avancerade design inkluderar det nydesignade ergonomiska Multicontroller-armstödet, som placerar 95 procent av de mest använda funktionerna vid förarens fingertoppar, varav många kan manövreras antingen via pekskärmen eller den nya integrerade menyknappen med vrid- och tryckfunktioner. För optimal arbets- och körkomfort kan en ny semiaktiv hyttfjädring väljas som tillval.

Den nya pekskärmen AFS Pro 1200 med Bluetooth®-funktion är tydlig och enkel att använda och ger en översikt över traktorns samtliga funktioner. Den hjälper föraren att optimera prestandan hos motorn, transmissionen, hydrauliken och kraftuttaget, samtidigt som den hanterar driften av redskapen. Det nya operativsystemet AFS Vision Pro möjliggör precisionsodlingsfunktioner, traktorsystem och uppkoppling för att matcha de nödvändiga driftspreferenserna i arbetet.

Optum 340 CVXDrive levereras med Safeguard Connect, ett omfattande paket med de bästa mervärdestjänsterna från Case IH som ger långsiktigt skydd och maximerar produktiviteten för att uppfylla kraven från moderna, innovativa lantbruk och maskinstationer.

Optum 340 CVXDrive kommer att visas offentligt hos oss på Traktor Nord under hösten.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram