Av: Jesper Walfridsson
Datum: 2023-09-08

JCB 403E ZERO EMISSION


 403E
Operating weight 2,729kg 
Gross capacity20kW 
Shovel capacity 0.5m3 
 Full turn tipping load1,237kg 
 Payload618kg 

JCB-hjullastarna är stabila och har suverän räckvidd, med vilka egenskaper du gynnas i lantbrukets alla lastnings, lyft- och flyttarbeten. Till förflyttning av strö, foder och gödsel under utfodringssäsongen behövs en maskin som är passlig till både rum och laststorlek. Med JCB 403E Zero Emission sköter du din sysslor utan koldioxidutsläpp. Detta är ett nytt tillskott i JCBs helt elektirska maskinlinje. Kontakta din lokala Traktor Nord säljare för mer information!


MINDRE BULLER

Eftersom JCBs nya kompakta hjullastare är elektrisk kommer du att märka mycket mindre buller när du arbetar. Du kommer att kunna höra dig själv tänka och till och med prata med dina kollegor utan att behöva skrika. Så luta dig tillbaka och njut av en lugn dag på kontoret.

 • Utan mekanisk dieselmotor är motorljudet minimalt, vilket innebär att den här elektriska lastspaden kan användas i bullerkänsliga områden.
 • Med mindre buller kan operatören kommunicera med människor runt omkring dem, vilket leder till säkrare och effektivare arbetssätt.
 • Ökar produktiviteten eftersom minskat buller innebär att förarna upplever mindre trötthet.

MINDRE UNDERHÅLL

Utan motor har nya 403E mycket lite underhåll. Faktum är att de elektriska komponenterna, batterierna och motorerna är underhållsfria. Det är mycket mindre kostnad för dig.

 • Litiumjonbatteriet kräver inget underhåll, vilket resulterar i mindre stilleståndstid vid dagliga kontroller och mindre tid och pengar som spenderas på motorförbrukningsmaterial.
 • JCB Livelink som standard ger användaren tillgång till fullständig maskintelematik utan extra kostnad.
 • Högkvalitativa kärnkomponenter ger en pålitlig och hållbar maskin, tillsammans med batterier som levereras med tillverkarens 5 års garanti.

MINDRE VIBRATIONER

En annan fördel med elektriska maskiner är att de har minimala vibrationer.

 • Ingen mekanisk motor innebär nästan inga vibrationer, vilket säkerställer att förarmiljön är en bekväm arbetsplats.
 • Med mindre vibrationer av inre delar reduceras slitaget avsevärt.
 • Ökar produktiviteten eftersom förarna upplever mindre trötthet med mindre vibrationer.

MINDRE KRÅNGEL

Den nya helelektriska hjullastaren 403E levereras med en inbyggd laddare och tillhörande kontakter. Dessa gör att du enkelt kan ansluta din maskin till det vanliga hushållsnätet eller CEE-uttaget när du behöver ladda batteriet (laddningskablar ingår som standard). När du använder snabbladdaren (tillval) ska du bara använda en 3-fasförsörjning.

 • Den inbyggda batteriladdaren möjliggör flexibel laddning. Dessutom har den här maskinen en batteriladdningstid på 2 timmar (0-100%) vid snabb laddning och batteriets körtid över 4 timmar.
 • Den interaktiva displayen ger information om maskinens hälsa och den roterande styrenheten gör det möjligt för föraren att välja olika maskinprestandaparametrar.
 • 403E använder samma laddningskablar som resten av JCB E-TECH-serien, så du kan använda samma kablar för hela din elektriska flotta.

MINDRE FÖRORENINGAR

Liksom alla JCBs elektriska maskiner har 403E nollutsläpp. Det betyder att du kan arbeta var som helst, inklusive inomhus, utan skadliga ångor. Det är bra för dig, bra för dina medarbetare och bra för planeten.

 • Med nollutsläpp vid användningsstället producerar 403E ren luft som ger möjlighet att arbeta i slutna miljöer.
 • 403E producerar inga avgaser eller föroreningar, vilket innebär att inga rökutsugningssystem krävs och resulterar i ett minskat koldioxidavtryck.
 • Denna modell har 3 arbetslägen: Roading, Dynamic och Precision. Detta möjliggör större kontroll över prestanda, beroende på uppgiften, samtidigt som batteriet sparas eftersom det bara använder den energi det behöver.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram